10. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalatööstus viiekordistas kasumi tänu elatustaseme langusele

Kajax Fishexporti kalatoodete valmistaja ja hulgimüüja kasvatas möödunud aastaga tunamulluse kasumi viiekordseks, sest peamiste välisturgude elatustase langes, mistõttu suurenes nõudlus odavamate kalatoodete järele.

„Me ei kommenteeri oma tulemusi,“ ütles Kajax Fishexporti tegevdirekor Peeter Kallakas.

Majandusaruandes kirjutab ettevõtte juhataja Oleg Omeltsenko, et kasumi mitmekordistumise põhjuseks oli elatustaseme langus välisturgudel, mille tulemusena ostis sealne elanikkond rohkem odavamaid kalatooteid.

Lõviosa ehk 75 protsenti müügitulust teeniti Ukraina ekspordilt. Suur osa merehõbedast läks Venemaale, Moldovasse, Rumeeniasse ja Poola. Eestist saadi vaid pool protsenti käibest.

2007. aastal teenis AS Kajax Fishexport ligi 2,5 miljonit krooni kasumit, möödunud aastal kasvatas ta tulemuse üle 11 miljoni krooni.

Kajax Fishexpordi omanikud on Läätsa kalatööstus ja OÜ Nazin Invest. Esimene kuulub Toomas Kõuhknale ning teine Oleg Graubergile ja Oleg Omeltsenkole.

Autor: ÄP praktikant

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077