1. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa sunnib Ukrainat gaasisüsteemi reformima

Euroopa Komisjon ja rahvusvahelised finantsinstitutsioonid sõlmisid reedel Ukrainaga kokkuleppe gaasitranspordi süsteemi reformimiseks, vahendas Lenta.

Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso kommenteeris, et kokkulepe avab tee finantsabile ja vähendab märkimisväärselt Vene-Ukraina gaasikriisi puhkemise ohtu.

Ukraina peaminister Julia Timošenko esitas oma reformiettepanekud 3. juulil.

Juuni lõpus kirjutas Ukraina meedia, et Euroopa Liit pakkus Ukrainale laenu tingimusel, et riik reformib oma gaasisektorit. Seejuures meelitas Euroopa Liit Ukraina poliitikuid 4,2 miljardi dollarilise laenuga, mis võimaldaks talveperioodil Venemaalt gaasi osta.

Märtsis, kui Ukraina ja Euroopa Liit allkirjastasid nn Brüsseli deklaratsiooni, lubas euroliit laenata Ukrainale 2,5 miljardit dollarit gaasijuhtmete uuendamiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077