ABB II kvartali müügitulu oli ligi 8 miljardit dollarit

Ka Eestis tegutseva maailma suurima
elektrivõrkude tootja ABB Grupi teise kvartali müügitulu ulatus 7,9 miljardi
dollarini, mis on 12%, kohalikes vääringutes 2% langus võrreldes 2008. aasta
teise kvartaliga.

Kasum enne intresse ja makse (EBIT) ulatus 1 miljardi dollarini.

Tellimused vähenesid 7,3 miljardi dollarini ehk 35% võrreldes aastatagusega, seda peamiselt järsult vähenenud nõudluse tõttu tööstustoodangu turgudel. Ärikasumi marginaal langes 13,2 protsendini võrreldes 16,1 protsendiga aasta tagasi. Vähenemine oli peamiselt tingitud madalamatest mahtudest lühikese
tsükliga äritegevustes ja ettevõtte ümberstruktureerimisest, mis läks maksma umbes 120 miljonit dollarit.

ABB teise kvartali puhaskasum oli 675 miljonit dollarit, mis peegeldab peamiselt EBITi vähenemist. Rahavood kasvasid samas 1,1 miljardi dollarini, mis kajastab nii suurte projektide makseid kui vajadust tõsta käibekapitali osa.

„Tänu tellimuste õigeaegsele täitmisele suutsime oma müügitulu hoida kohalikes vääringutes eelmise aasta tulemuse lähedal, vaatamata enneolematule surutisele maailmamajanduses,“ ütles ABB tegevdirektor Joe Hogan. „Meie kokkuhoiueesmärk on endiselt kaks miljardit dollarit.“

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 120 000 inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte mahukaimad tegevusvaldkonnad on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara