22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa ja Valgevene jõudsid kokkuleppele naftajuhtme avamises

Valgevene keerab Lätti Ventspilsi sadamasse suunduva naftajuhtme uuesti lahti 5. augustil pärast seda, kui on ära tehtud vajalikud tehnilised tööd, teatas uudisteagentuur RIA Novosti viidates Venemaa valitsuse pressiteenistusele.

Nagu teatas Vene pressiteenistus, otsustati naftajuhtme kinni keeramine telefonivestluse käigus Venemaa ja Valgevene asepeaministrite Igor Setšini ja Vladimir Semasko vahel, milles „rõhutati, et naftajuhtme sulgemine toimus seoses hädavajalike töödega juhtme avariilisel lõigul”.

Et naftajuhtme keeras kinni just Valgevene, sai teatavaks 22. juuli öösel. Valgevene erakorraliste olukordade ministeerium märkis, et keerati kraanid kinni pärast seda, kui torujuhtme diagnostika käigus avastati 1082 defekti, millest 150 olid „kriitilise iseloomuga”. 17. juuliks kõrvaldas Venemaa valgevenelaste väitel vaid 254 defekti.

Valgevene juhtis tähelepanu ka sellele, et naftajuhtmest lekkis riigi territooriumil kütust 2007.-2008. aastal. Torujuhtme ekspertiisi tegi Saksamaa firma, mille nime pole avalikustatud.

Nagu märkis Reuters, toimus naftajuhtme sulgemine Venemaa ja Valgevene kaubandussuhete halvenemise valguses. 21. juuli hommikul vetostas Venemaa Valgevene lihatoodete impordi, kuna Gomeli ja Bresti lihakombinaadi toodetes oli leitud kahjulikke aineid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077