Norma vajus kahjumisse

Kui aasta tagasi teenis Norma teises
kvartalis 25,4 mln krooni kasumit, siis seekord tulu 7,6 mln krooni kahjumit,
teatas ettevõte börsile.

Kontserni restruktureerimiskulud ulatusid teises kvartalis 2,6 miljoni kroonini ning ebatõenäoliselt laekuvata arvete reservi eraldati käesoleva aasta teises kvartalis täiendavalt 4,3 miljonit krooni. Dividendide tulumaksu arvestati kuludesse 17,5 miljonit krooni nagu ka aasta varem.

Tava- ja lahustatud puhaskahjum aktsia kohta moodustas juuni lõpuks 1,49 krooni, aasta varem oli sama näitaja 4,24 krooni kasumit aktsia kohta.

Norma käive kahanes 46 protsenti, 213 mln kroonile. Võrreldes aasta varasema perioodiga vähenes müük Venemaa ja Ukraina klientidele 58 protsendi ning teistesse riikidesse 32 protsendi võrra. Eksport moodustas 99,4 protsenti kogu teise kvartali müügikäibest (2008 II kv. 98,9 protsenti) ning ekspordist 46 protsenti läks Rootsi ja 41 protsenti Venemaale (2008 II kv. vastavalt 39 protsenti ja 53 protsenti).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara