11. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruustük: Nõo kasvatas müüki peamiselt Eestis

Kasumit 15,3% kasvatanud Nõo Lihatööstuse suuromanik ja juht Toomas Kruustük pidas edu saladuseks kõva tööd ning ütles, et suur osa 38,2protsendilisest müügitulu kasvust tuli kodumaalt.

„Tööd oleme kõvasti teinud ja loodame, et ka sel aastal jõuame plussi poolele, mitte miinusesse,“ oli Kruustük lootusrikas.

Tema sõnul pöörati läinud aastal suurt rõhku omahinnale. „Ja eks meid on natuke välja aidanud ka eksport, kuigi suur osa müügikasvust eelmisel aastal on tulnud Eestist,“ rääkis ta.

„Väga raske. Ma arvan, et kui siiamaani on müük olnud enamvähem siis ma ei tea, mis järgmine poolaasta meid ees ootab. Üks kõige raskem periood on tulemas,“ rääkis suuromanik tulevikust. Ta kinnitas, et see poolaasta on Nõo Lihatööstus nii käibe kui kasumi poolest kasvanud umbes 10%.

Müügikäive Läti vabariiki suurenes 2008. aastal 272,8% võrreldes aasta varasemaga, selgus ettevõtte majandusaasta aruandest, Kruustük peab põhjuseks Nõo toodet. „Läti tahab head toodet saada,“ lisas ta ning ütles, et palju abi on olnud ka ekspordijuhist Läti suunal, kes Nõo Lihatööstuses on lätlane.

Miks sel aastal ettevõttest dividende välja ei võeta? „Hoiame igaks juhuks. Kogume rasva, sest ei tea, mis tulemas on,“ vastas juht ning selgitas, et paremaks läheb võib-olla tuleva aasta aprillist, kui päike hakkab jälle kõrgemalt käima. Sinnani tuleb aga vastu pidada, lisas ta.

Nõo Lihatööstuse müügitulu kasvas 2008. aastal 38,2% 191,3 miljoni kroonini, samal ajal kasvas ka puhaskasum ligi 15,3%. Nõo Lihatööstus teenis läinud aastal pea 6 miljonit krooni kasumit.

Teised Äripäeva poolt läbi vaadatud lihatööstuste ja lihakombinaatide majandusaasta aruanded nii head pilti ei näita olles langenud kahjumisse või vähendanud 2007. aastaga võrreldes kasumit.

Äripäeva infopanga Agent andmetel on Nõo Lihatööstuse AS omanikud tegevjuht Toomas Kruustük, kellele kuulub 30,46% ettevõttest, nõukogu liige Peeter Kõiv (21,49% osalusest) ja Ain Otstavel (23,14% osalusest).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077