10. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu uus elektrijaam tõotab tagada stabiilsema soojahinna

Täna sai nurgakivi järgmise aasta lõpus valmiv 1,35 miljardit krooni maksev Pärnu elektri- ja soojusenergia koostootmisjaam.

Uues Pärnu elektrijaamas kasutatakse puitkütuseid ja freesturvast. Kohalikku päritolu kütuste hind on olnud oluliselt stabiilsem ja nende kasutamine vähendab Eesti sõltuvust importkütustest, vahendas ERR.

"Jaam ei mõjuta tõenäoliselt Eesti elektrihinda oluliselt, sest see katab ainult osa kohalikust tarbimisest. Siiski annab see juurde varustuskindlust ja loob majandusliku aluse odavamat soojusenergiat toota", lisas Fortum Termesti Lääne-Eesti piirkonna juht Hillar Nuut.

Maa-alused tööd on uues elektrijaamas juba tehtud. Jaama enda ehitus annab tipp-perioodil tööd kuni 300 ehitajale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077