17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onistar on pankrotis

Harju maakohus kuulutas eile välja suuromanik Igor Savenkovi firma Onistar pankroti. Kohtumäärus kuulub viivitamatult täitmisele.

Kohus nimetas ajutiseks pankrotihalduriks Rein Vaiksaare ning määras võlausaldajate esimeseks üldkoosolekuks 2. juuli. Koosolek toimub Kentmanni kohtumajas.

Võlausaldajad kohustatakse hiljemalt kahe kuu jooksul teatama nõudeavaldusega haldurile kõigist oma nõuetest võlgniku vastu.

Onistari maksuvõlg küünib tänase päeva seisuga üle 37 miljoni krooni, millele lisandub 8,8 miljonit krooni intressi. Maksuvõlga ajatatud ei ole.

Mai lõpus kirjutas aripaev.ee, et kohus algatas ASi Grand Marketing avalduse alusel Igor Savenkovi eraisiku pankrotimenetluse. Eelmisel neljapäeval toimunud istungil rahuldas kohus Grand Marketingi avalduse istungi edasilükkamiseks, kuna pooled tahavad jõuda lahenduseni läbirääkimistega. Kohtusaalis fikseeriti läbirääkimiste lõplikuks tähtajaks 29. juuli. Ajutise pankrotihalduri Urmas Trossi sõnul on Savenkovil piisavalt vara, et küsimus kokkuleppe teel lahendada.

Märtsis proovis Onistar saneerimist. Selle nädala esmaspäeval pankrotistus Onistari tütarfirma Onistar Trading.

Onistari omanikud on Igor Savenkov ja Aleksandr Tokarev. Juhatusse kuulub Vladimir Fonin.

Onistari kodulehel on kirjas, et tegemist on Eesti kapitalil põhineva kontserniga, mis ühendab endas Eesti piiritusetootjaid, Sillamäe Õlletehast ja viinatootmist. Lisaks piiritusele ja õllele toodeti lahjasid alkohoolseid jooke ja lauavett ning villitakse konjakit, brändit ja viskit. Kogu toodang valmis ettevõtte kodulehe andmetel kodumaisest toorainest.

Onistar tegi koostööd mitmete suurte tegijatega maailmas nagu näiteks viinatootjaga Moskva tehas Kristall. Kodulehe andmetel on Onistar pääsenud ka Guinessi rekordite raamatusse, kuna toodeti maailma kangeim alkohol, mida kunagi müüdud on - 98%-ne kartulipiiritus. Piiritust toodeti 1918-1939 aastal ja seda valmistati Rakvere Piiritusetehases. Ehkki rekordi püstitamisest möödub loetud aastate pärast sajand, pole rekordit siiani ületatud.

Onistari tuntumate toodete hulka kuuluvad viin Y2K, Savenkoff Premium, Onistar Original Vodka, Moe viin, Hundijala Vesi, Pipranaps, Y2K Mix Drink ja palju muud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077