14. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda tsemenditehas peab võimuliidu kokkulepet ahistavaks

Negatiivse lisaeelarve vastuvõtmise hinnaks riigikogus on kujunemas roheliste poolt välja käidud keskkonnatasude muutmine, mis võib lisaks elektrihinna tõusule seada keerulisse olukorda paljud maavarasid kasutavad ettevõtted.

Riigikogu keskerakondlasest liige, endine Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Lembit Kaljuvee rääkis Virumaa Teatajale, et keskkonnatasusid tuleb küll tõsta, kuid kriisi ajal ei tohiks seda kindlasti teha; samal seisukohal oli ka Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.

"Sellised asjad peavad olema ettevõtjatele väga pikalt ette öeldud, paljud firmad on praegu niikuinii kahjumis või kahjumi äärel ja iga lisaraskus võib nad vee alla vajutada," kõneles Kaljuvee, kelle väitel oleks üks suuremaid kahjukannatajaid keskkonnatasude tõusu korral just Kunda Nordic Tsement.

Einstein ütles, et keskkonnatasude tõus mõjutaks tsemenditehase tööd päris oluliselt ning loetles kohti, mida maksutõus puudutaks: "Kaevandame põlevkivi, lubjakivi, savi, pumpame karjääridest vett, lisaks on meil ka tootmisjäätmete prügila".

"Ekspordiga tegelevatele ettevõtetele on keskkonnatasude tõus väga suur hoop, sest hinnasurve rahvusvahelistel turgudel on tugev," lisas tsemenditehase juht ning märkis, et koalitsiooni plaanitav 2010. aasta algus on keskkonnatasude tõstmiseks liiga varajane aeg, rohkem sobiks 2011.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077