7. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom meelitab pankadelt välja 10,5 mld dollarit laenu

Gazprom tahab Vene pankadelt laenata 10,5 miljardit dollarit, kirjutas RIA Novosti. Laenulepingud Arengupanga (VEB), Sberbanki, VTB ja maapangaga (RSHB) on jõudnud kinnitamiseks aktsionäride lauale.

Gaasifirma aktsionärid peaks asja otsustama 26. juunil toimuval üldkoosolekul ja kui nad mõtte heaks kiidavad, saab Gazprom VEBilt 6 miljardit dollarit ning teistelt pankadelt 1,5 miljardit dollarit. Laenu saadakse kuni viieks aastaks intressiga mitte üle 15% aastas.

Lisaks võivad aktsionärid heaks kiita 500 miljoni dollarilise kuni viieaastase laenu võtmise Gazprombankist koos 25 miljardi dollari laenamisega mitte pikemaks kui 30 kalendripäevaks.

Aktsionäride heakskiitu küsitakse ka tehingule Sberbankiga, mille kohaselt saadakse kuni 30 kalendripäevaks kuni 17 miljardit rubla ja VTB-lt kuni 5 miljardit rubla laenu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077