1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ago Teder investeerib 50 miljonit krooni

Ago Tederi Põltsamaa Meierei Juustutööstus investeerib aasta jooksul oma Rannu vallas Kaarlijärvel asuvasse tootmisüksusesse üle 50 miljoni krooni.

Juustutööstus on tänaseks renoveerinud puhastusseadmed ning uuendanud jahutussüsteemi. Tänavu ehitab Põltsamaa Meierei Juustutööstus veel uue juustuliini ning automatiseerib soolamisprotsessi, teatas ettevõte.

„Põltsamaa Meierei Juustutööstus on viimaste aastate jooksul uuendanud suurema osa kasutusel olevast tehnoloogiast ning tänavu ostame ka uusi seadmeid juurde,“ ütles Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ juhataja Ago Teder. „Tänaseks on lõpusirgele jõudnud puhastusseadmete renoveerimine ning senise freoonil põhineva jahutus- ja jääveesüsteemi asendamine ammoniaagil põhineva vastu. Tööde maksumused olid vastavalt 8 ja 7 miljonit krooni.“

„Tänavu investeerime seadmetesse veel kokku ca 35 miljonit krooni. Aasta teises pooles lõpetame uue juustuliini paigalduse, mis võimaldab kolmekordistada tootmiskoguseid ning tõsta veelgi toodangu kvaliteeti. Lisaks automatiseerime 2009. aasta jooksul soolamisprotsessi – investeering hõlmab uusi konteinereid ning automatiseeritud laadimiskraanat,“ lisas Teder.

„Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juustude eksport Venemaale on jätkuvas kasvutrendis – 2009. aasta jooksul oleme Vene turule müünud kokku ligi 180 tonni juustu, mis on pea kolm korda rohkem kui 2008. aasta samal ajal,“ kommenteeris Põltsamaa Meierei Juustutööstuse tooteid turustava Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel. „Kuigi juustu keskmine ekspordihind on tänaseks langenud, jääme kindlaks oma põhimõttele mitte eksportida toodangut siseturu müügihinnast odavamalt.“

Estover OÜ kuulub kontserni United Estover Group OÜ ning tegutseb juustu-, või- ja kohupiimamüügi alal aastast 1992. Tuntumad kaubamärgid on Hiirte juust, Hollandi Leibjuust Originaal, Vene juust, Eesti juust Originaal, Eesti Juust Light Originaal, Royal Blue, Võileiva Juust jpt. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 334 miljonit ning kasum 2 miljonit krooni.

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 219,2 miljonit, kasum 25 miljonit krooni. Põltsamaa Meierei Juustutööstus on Eesti siseturule enim juustu müüv ettevõte, kelle tehtud juustu sööb rohkem kui iga kolmas eestlane.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077