Tööstuses tagasikäik üle kolmandiku

Tööstusettevõtete toodang oli 2009. aasta
aprillis 34% väiksem kui eelmise aasta aprillis, teatab statistikaamet.

Eelmise aasta lõpus alanud tööstustoodangu järsk langus jätkus ka aprillis. Kui 2008. aasta detsembris vähenes toodang 22%, siis tänavu jaanuaris 26%, veebruaris ja märtsis 30% ning aprillis 34%.

Töötleva tööstuse toodang vähenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 36%, mis viis toodangu tagasi 2003. aasta tasemele. Langust põhjustas eelkõige ebapiisav nõudlus nii sise- kui ka välisturul. Eksport vähenes võrreldes eelmise aasta aprilliga ligi 40%, müük siseturule ligi 30%.

Languses on kõik töötleva tööstuse harud. Eelmise aasta aprilliga võrreldes vähenes üle poole keemia- ja metalltoodete, metalli, ehitusmaterjali ning pabertoodete tootmine. Rohkem kui 30% oli langus rõiva- ning puidutootmises, plasttoodete, elektroonikaseadmete, elektriseadmete, mootorsõidukite ja muude toodete tootmises. Langus oli väikseim suurimas tööstusharus — valdavalt siseturule orienteeritud toiduainete tootmises, kus toodang vähenes 9%.

Elektrienergia tootmine vähenes aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes 20%. Samas suurenes elektrienergia import ligi 60%. Enamus sellest imporditi Leedust ja Lätist. Äriklientide nõudluse languse tõttu vähenes elektrienergia tarbimine üle 6%. Soojuse tootmine vähenes 6%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel vähenes tööstustoodang aprillis võrreldes märtsiga 3%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara