Kunda konkureerib Jönköpingi, Kemi ja Äänekoskiga

Metsäliitto ja Vapo on alustamas
koostööprojekti eesmärgiga rajada Läänemere piirkonda vedelate biokütuse tehas,
mille asukoha kandidaatideks on Soomes Kemi ja Äänekoski ning Rootsi
Jönköpingi kõrval ka Kunda Eestist.

Nendes paikkondades hakatakse tegema mõõtmisi, et hinnata tehase keskkonnamõjusid. Jätkatakse ka teiste võimalike asukohtade väljaselgitamist.

Tulemuste põhjal teevad osapooled investeerimisotsuse, mis valmib mitte varem kui 2010. aasta jooksul. Toorainena hakkab tehas kasutama mitmesuguseid metsatöötlemise jäätmeid, turvast drenaþeeritud rabadest ja päideroogu. Lõpptoodeteks on sünteetilised vedelad biokütused ja biogaasid, mis valmistatakse näiteks gaasistamisel ja Fischer-Tropschi tehnoloogiatel põhinevate osaprotsessidega.

Projekti fookuses on tegevuse ärimajanduslike võimaluste väljaselgitamine. Juhul kui investeerimisotsus vastu võetakse, rajavad osapooled võrdse osalusega ettevõtte, mis jätkab tehase ettevalmistustöid.

Metsäliittol ja Vapol on tähelepanuväärsed puu ja turba toorainevarud, mille kulutõhusat kasutust tahavad osapooled üheskoos parandada. Soomel on esmaklassilised eeldused olla teerajajaks kodumaistel toorainetel põhinevas vedelate biokütuste äritegevuses.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara