Seaduse puudumine jätab tuumajaama valmimise aja lahtiseks

Eestisse tuumajaama ehitamise tähtaegadest
pole põhjust rääkida, kuni pole vastavat seadustikku, leiab Eesti Energia
tuumaenergeetika osakonna juhataja Andres Tropp.

Akadeemik Endel Lippmaa sõnul võiks kõige ohutumad reaktorid võiks valmida 2015. aastaks, kuid enne 2025. aastat need käima ei hakka, seniks on tark kasutada edasi põlevkivi. Andres Tropp ütles aga, et aastaarvudest pole üldse mõtet rääkida, kuna kõigepealt tuleb välja töötada seadused ja riik peab võtma strateegilise nägemuse, kas panustada sellesse elektritootmise liiki või mitte, vahendas "Aktuaalset kaamerat" ERR uudised.

Eesti Energia esindaja hoiatas aga, et ka põlevkivi kui odava tooraine aeg saab kvootide kallinemise tõttu 2013. aastal mööda. Sellest lähtudes on meie energeetika kolm vaala - liituda Balti ja Põhjamaade ühise elektrituruga, olla võimeline ise täielikult katma oma elektrivajaduse ja hoida elektrihinda nii madalana kui võimalik - omavahel vastuolus.

Eesti avab oma elektrituru 2013. aastal, veel aasta varem peab olema valmis seadus, mis võimaldaks kasutada tuumaenergiat.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara