Parts käis Zincpotti ning Paldiski Tehnoparki kaemas

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan
Parts väisas tänasel Paldiski-visiidil kuumtsinkimistehast Zincpot ning Paldiski
Tehnoparki.

Tsinkimistehase teatel ütles Parts, et soovib näha tegelikku koostööd metallisektoris, millel ka praeguses majandusolukorras on oma võimalused. Partsu sõnul omab moodsa sisseseadega Zincpot selget ekspordipotentsiaali.

Paldiski Tsingipada ASi ehk Zincpoti tegevjuht Peeter Poolake tutvustas ministrile Zincpoti uusimat investeeringut, teraskonstruktsioonide kuumtsinkimist koos passiveerimisega, mis on Balti riikides ainulaadne. Passiveerimine on tsingitud pinna järeltöötlusprotsess, mis annab terast kaitsvale tsingikihile omakorda oksüdeerumiskaitse ning loob head tehnilised eeldused tsingitud pinna värvimiseks.

Poolakese sõnul tuleb tootmist täiustada just praegu, et olla majandusolukorra paranedes konkurentsivõimeline. Lähitulevikus kavatseb Zincpot välja arendada keermestatud- ja pisidetailide kõrgel temperatuuril tsentrifuugtsinkimise tehnoloogia.

Poolake lisas, et tellimuste nimel konkureerimisel tähtsustavad kliendid üha enam moodsa sisseseade ning paindliku töökorraldusega ettevõtteid, mille teenuste valik on lai ning hinnad on atraktiivsed.

Üle 160 miljoni krooni maksma läinud Zincpot alustas tööd detsembris 2008 Paldiski Tehnopargis, kus varem asus nõukogude allveelaevnike väljaõppekeskus. Zincpoti tsinkimisvann on 7 meetrit pikk, 1,5 meetrit lai ja 2,8 meetrit sügav ning tsingitava detaili maksimaalne kaal on 5,3 tonni.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Harju Elekter otsib TÖÖDEJUHATAJAT

Harju Elekter AS

30. juuni 2017

FlexoVent otsib MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

14. juuli 2017

Karl Storz otsib TOOTMISINSENERI

TALENTOR ESTONIA / In Re OÜ

17. juuli 2017

Käsi­raamatud