15. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia saadab 3182 kaevurit puhkusele

AS Eesti Energia Kaevandused on saanud tööinspektsioonilt loa saata kuni 30. juunini osaliselt tasustatavale puhkusele 3184 inimest ehk peaaegu kõik firma töötajad.

Personaliosakond valmistab praegu ette taotlust pikendada seda luba ka järgnevateks kuudeks, kirjutab Põhjarannik.

Suuremates tootmisüksustes - Estonia kaevanduses ja Narva karjääris - on maikuus 12 tööpäeva. Aidu karjääris peatub järgmisest nädalast töö kuni augustini. Vaid Viru kaevandus jätkab praegu tööd täiskoormusega. Enam-vähem samasuguseks kujuneb töögraafik ka juunis. Esimest korda lühendatakse tööaega ettevõtte peakontoris, kus mais on kaks ja juunis neli lisapuhkepäeva.

Ettevõtte pressiesindaja Jelena Grigorjeva sõnul on tööpäevi koomale tõmmatud, kuna elektri tarbimise vähenemise tõttu kahaneb ka põlevkivi vajadus ja lattu toota pole majanduslikult otstarbekas. Eesti Energia ostab osa elektrit suvel sisse Põhjamaadest, kus selle hind on praegu odavam Eestis toodetavast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077