14. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Lihatööstus vallutas turgu

Saaremaa Lihatööstuse käes nüüd Eesti lihatoodete turust 7,1%, teatas lihatööstus. Suurima müügiedu saavutas ettevõte möödunud aasta lõpus turule toodud pelmeenidega.

Saaremaa Lihatööstuse toodete mahuline turuosa kasvas turu-uuringute firma Nielseni andmetel veebruari ja märtsikuu jooksul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 6,3 protsendilt 7,1 protsendile. Turuosa kasvanud enamikes Saaremaa Lihatööstuse poolt toodetavates tootegruppides: keeduvorstides, suitsulihades, suitsuvorstides, grillvorstides ning pasteetides.

Saaremaa Lihatööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul saavutasid väga hea tulemuse Saaremaa pelmeenid, mis tõusid ka Eesti pelmeenide müügi TOPis kõrgele kohale. „Esimesest aprillist tõime turule ka Saaremaa minifrikadellid, mis on samuti näidanud väga häid müüginumbreid,“ ütles Repnau.

Saaremaa Lihatööstuse müügidirektor ootab suvehooajal suurimat müügikasvu grilltoodetelt. „Meie tänavune grilltoodete sortiment on väga lai ja pakub mitmeid uusi maitseid ning pakendisuurusi. Näiteks on uued väikepakendites grillvorstid kasvatanud meie grillvorsti müügi juba pea kahekordseks, kuigi grillimishooaeg alles algas,“ rääkis ta.

Lisaks grillvorstidele on alanud hooajal enimmüüdud uudistoodeteks osutunud ka Pörssa grill-liha ja grill-liha "Kirju kael".

Saaremaa Lihatööstus OÜ on 2007. aastal loodud kodumaisel kapitalil põhinev perefirma, mis kasutab lihatoodete valmistamisel peamiselt kodumaist toorainet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077