13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iirlased müüsid Kadrina EPS tehase Reideni Plaadile

Esmaspäeval sõlmisid Arvo Suppi suurosalusega soojustusplaatide valmistaja ja iirlastele kuuluv ThermiSol OÜ kokkuleppe Kadrina EPS äritegevuse võõrandamise kohta ASile Reideni Plaat.

Vahtpolüstüreenist toodete valmistaja ASi Reideni Plaat tegevjuht Arvi Siim kommenteeris: „See tehing on meie jaoks huvitav samm õigel momendil ja see leidis aset mõlemale poolele soodsatel tingimustel. Tehing vastas Reideni Plaat ASi arenguplaanidele ja soovile turul jõudsamalt edasi areneda. Eesti tootjana on meil lausa kohustus ka rasked ajad üle elada."

ThermiSol OÜ, Iiri ehitusmaterjalide tootja CRH grupi tütarettevõtja, otsustas majanduskriisi tõttu EPS turult lahkuda.

CRH Insulation Northern Europe direktor Urpo Salminen selgitas: „Arvestades Eesti EPS turul olemise pikka ajalugu, osutus AS Reideni Plaat Thermisol OÜle õigeks partneriks äritegevuse üleandmiseks ja selle edaspidiseks jätkusuutlikuks tegevuseks klientide, varustajate ja töötajate suhtes.“

CRH jätkab Eesti ehitusmaterjalide turul tütarettevõtja Rudus AS vahendusel.

Tehing esitatakse ülevaatamiseks Eesti Konkurentsiametile ning peaks jõustuma kuu aja pärast.

Äripäeva infopanga Agent andmetel kuulub Arvo Suppile ligi 41% Reideni Plaadi omanikfirmast ASist Reiden. Firma põhikirjajärgseks tegevuseks on ehitusmaterjalide ja keraamikatoodete müügi vahendamine; kinnis- ja vallasvara haldamine ja rentimine.

Vahtpolüstüreenist EPS soojustusplaadid on kerged, lihtsalt käsitletavad, ei kaota aja jooksul soojust isoleerivaid omadusi ega deformeeru ning samas omavad konstruktiivset tugevust. EPS plaate kasutatakse erinevates karkasskonstruktsioonides, katuste ja katuslagede, välisseinte, põrandate soojustamiseks, vundamentide ning maasiseste ehitiste külmakaitseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077