Nafta hind käis üle 60 dollari taseme

Naftabarreli hind käis täna esmakordselt
pärast pooleaastast vaheaega ülalpool 60 dollari taset tänu uudisele, et Hiina
suurendas aprillis nafta importi 14 protsenti.

Lisaks sellele langes USA dollari kurss euro suhtes, mis suurendas nõudlust toorainete järele. "Hiina numbrid on üsna muljetavaldavad," lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma Confluence Investment Management turgude peastrateeg Bill O'Grady. "Hiinlased vaatavad nafta hinda, kui hea hinnaga kaupa ning on samal ajal üsna mures oma dollariinvesteeringute pärast. Nad ostavad kõiki tooraineid, mis on saadaval," lisas ta.

Nafta juunilepingute hind kerkis New Yorgi kaubabörsil päevasiseselt 60,08 dollarini barrel, mis on selle kõrgeim hind alates möödunud aasta 11. novembrist. Tõsi, hiljem langes see siiski taas alla 60 dollari barrel. Hiina on USA järel teine nafta tarbija maailmas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara