Masinatööstuse liit: spetsiaalseadmete eksport sujub endiselt

Vaatamata üldisele majanduslangusele läheb
spetsiaalseadmeid tootvatel masinatööstuse ettevõtetel endiselt hästi, ütles
Eesti Masinatööstuse Liidu arendusdirektor Aleksei Hõbemägi.

"Meil ei ole veel 1. kvartali andmed koos, kuid on ettevõtteid, mil erilist langust näha ei ole," ütles Hõbemägi masinaehitussektori hetkeseisust rääkides. Ta lisas, et eksport sujub neil ettevõtetel, mis tarnivad Lääne-Euroopasse spetsiaalseadmeid.

Samas on käibelangusega ettevõtete seas nii neid firmasid, mis ekspordivad oma toodangu kui ka neid, mis toodavad kohalikule turule. Hõbemägi sõnul sõltub ettevõtte käekäik eelkõige sellest, mis sektorit teenindatakse. Kehvalt läheb näiteks autotööstuse varustajail.

Hõbemägi ütles samas, et laevaehitajatel läks veel möödunud aasta lõpul üsna kenasti ja langustrendi näha polnud. "Arvestades turu üldist seisu üllatav polnud," kommenteeris ta palkade ja käibe vähendamist BLRTs, mis laevaehituse kõrval valmistab ka metallkonstruktsioone.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara