11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia avariiteenus maksab alates 675 kr/h

Elektri- ja avariitöödega turule tulnud Eesti Energia konkureerib kõigi analoogsete teenuste pakkujatega. Eeliseks on kiirus ja kättesaadavus, kuid teenuse eest tuleb maksta üsna krõbedat hinda.

Äripäeva küsimustele elektri- ja rikketööde kohta vastab Margus Rink, Eesti Energia juhatuse liige jaeäri valdkonnas.

Millist hinda küsib Eesti Energia elektritööde ja avariitööde eest teiste turul tegutsevate elektrifirmadega võrreldes?

Rikketöö esimese töötunni hind kuni kella viieni on 675 krooni, alates teisest tunnist 400 krooni. Töövälisel ajal on vastavad hinnad 800 ja 600 krooni. Elektritöö esimese kolme töötunni hind on 555 krooni. Kui töö kestab kauem ja on aeganõudvam, sõltub hind töö mahukusest ja sisust. Kõigi suuremate elektritööde hind lepitakse eelnevalt kliendiga kokku. Kõik toodud hinnad sisaldavad käibemaksu, transpordi- ja plommide mahavõtu ning pealepaneku hinda. Hindadele lisandub materjali hind.

Keda peate elektri- ja avariitöödes endale suurimateks konkurentideks?

Konkureerime kõigi ettevõtetega kes analoogseid teenuseid pakuvad. Eesti Energia pakutava teenuse eeliseks peame selle üle-eestilist kättesaadavust - meie rikketelefon töötab ööpäevaringselt, klienditeenindused asuvad igas maakonnas, töid saab tellida Eesti Energia kodulehekülje vahendusel. Peame eeliseks aga ka kiiret reageerimist - rikke puhul reageerime kahe tunni jooksul kliendi elektrimurele ning elektritööde puhul kahe tööpäeva jooksul; korralikku tööd kogemustega ning kvalifitseeritud elektrike poolt ning kindlat garantiid oma tööle.

Kui palju töötajaid teil hetkel elektritöid tegemas ja rikkeid kõrvaldamas on?

Töid osutavad Eesti Energia Elektritööd ASi töötajad. Selles firmas töötab 54 elektrikut ja 9 töödejuhatajat. Öösiti ning puhkepäevadel on abiks Eesti Energia Jaotusvõrgu operatiivväljasõidu brigaadid.

Milliseks plaanite tänavust elektri- ja avariitööde käivet?

Prognoosid on tehtud lähtuvalt meie klientide eeldatavast nõudlusest ning arvestades majanduskeskkonnaga.

Kui suur elektri- ja avariitööde turu maht Eestis on?

Seda on väga raske kalkuleerida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077