Parts: Eesti energiasektor vajab 100 miljardit

Eesti energiasektor vajab lähema 15 aasta
jooksul sada miljardit krooni investeeringuid, ütles majandus- ja
kommunikatsiooniminister Juhan Parts täna riigikogus energeetika arengukava
tutvustades.

Parts rõhutas mitmekesise ja säästva energeetika arendamise vajadust ja kuni sada miljardit krooni nõudvate pikaajaliste investeeringute olulisust energeetika arengusse. "Eesti energiasektor peab muutuma tänasest tõhusamaks ja ka keskkonnasäästlikumaks. Selleks tuleb meil investeerida ainuüksi elektri tootmisesse lähema 15 aasta jooksul ligi 50 miljardit krooni," ütles ta.

Partsi hinnangul on pikaajalise arengukava võtmemärksõnadeks mitmekesistatud energeetika, energiaturu avanemine ja ratsionaalne areng, mida iseloomustab uute tehnoloogiate toomine energiaportfelli. Arvestades ka põhjendatud kapitalivajadust energiatõhususe tõstmiseks, soojasektori eeldatavaid investeeringuid, elektri- ja gaasivõrkude arendusi on hinnanguline energiasektori investeeringute koguvajadus ministri sõnul Eestis 15 aasta jooksul kuni sada miljardit krooni.

Teine tähtis valdkond on tema sõnul energiasääst. "Oleme võtnud eesmärgiks mitte ületada praegust energiatarbimise taset ja mitte raisata primaarenergiat," lisas Parts. Samas tuleb ministri hinnangul tagada ka tulevikus piisav teadlaste ja võimekate inimeste hulk, kes arendaksid energeetikat ka aastal 2020.

Energeetika arengukavas on sarnaselt teistele Euroopa Liidu liikmesriikidele ette nähtud Eesti energiaagentuuri ellukutsumine, mille eesmärk on olla energeetika riiklik ajutrust ning ka energiasektori investeeringute toetaja ja elluviija.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara