Salvesti suuromanik: hakake Eesti toitu ostma!

Eesti toidu eelistamine oleks tänane sõnum
tarbijatele, ütles eile toiduainetööstuse aastakonverentsil AS Salvest
suuromanik Veljo Ipits.

„Täna oleks neile (tarbijatele-toim.) ja meile kasulikum, kui ostetaks seda, mida me Eestis toodame,“ ütles Ipits konverentsi lõpetanud diskussioonivoorus ning lisas, et see annaks tööd ka Eesti inimestele.

„Tarbijatele ütleks, et vaadake kaupluses ringi. Ma ei alahinda Leedu-Läti tooteid, aga kui me ise siin kokku ei hoia, siis jääme võitluses alla,“ rääkis Salvesti suuromanik Eesti majanduse toetamisest.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere nentis, et Eesti toiduainetööstus peaks rääkima rohkem oma edulugudest ja toodetest. Tema sõnul näitab välismaailma kogemus, et konkursid aitavad tõsta kodumaise toidu mainet. „Meedias on mustad uudised, aga kui me ise süstime positiivsust, tõstab see meelestatust ning tarbijad hakkavad rohkem kulutama,“ selgitas ta.

Ipits möönis, et toiduainete hindu täna kindlasti tõsta ei saa. Toiduliidu volikogu esimees Enn Kunila oli temaga ühte meelt, lisades, et kui Eesti toit on konkurentsivõimeline, siis ei peaks ka kaubandus „heast eemale hoidma“.

Maag Piimatööstuse juhataja Valdis Noppel rääkis, et tasub vaadata, mida tarbija tarbib ning toota nende eelistuste põhjal oma eestimaiseid variante ehk analooge välismaistele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara