29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotterdami sadam on naftat pilgeni täis

Euroopa suurima sadama, Rotterdami sadama naftamahutid on pilgeni täis, sest esmakordselt viimase veerandsaja jooksul on nõudlus aastatagusega võrreldes kahanenud.

Mõned tankerid on saadetud või peavad ootama väljaspool sadamat, lausus uudisteagentuurile merendusinfoagentuuri Royal Dirkzwager kommertsjuht Jeroen Kortsmit. „Paljud mahutid on täiesti täis,“ kinnitas Kortsmit, kes töötab infoagentuuris 24 aastat ja pole oma sõnul seni nii täis mahuteid veel näinud.

Rotterdami sadam võib mahutada 11,9 miljon kuupmeetrit naftat, mis vastab umbes 75 miljonile barrelile. Sellest varuks piisaks kogu Euroopa Liidule viieks päevaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077