27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupp peatas augustini elektrijaama töö

Täna peatati üks kahest VKG soojuselektrijaamast. Vabrik taaskäivitatakse esialgse prognoosi kohaselt augustis.

OÜ-le VKG Energia kuuluvad Põhja ja Lõuna soojuselektrijaam varustavad Kohtla-Järve linna ja naabruses asuvaid tööstusettevõtteid auru ja energiaga. Järsult vähenenud generaatorgaasi tarnemahud ei võimalda hoida töös mõlemaid vabrikuid korraga, teatas VKG.

Lõuna soojuselektrijaama seiskamine ei peaks kaasa tooma probleeme Kohtla-Järve linnale, kuid järjest vähenevad generaatorgaasi tarned võivad seada küsimärgi alla piisava auru ja energia tootmise naabruses asuvate tööstusettevõtete – Nitrofert ja Genovique Specialties jaoks, seisis VKG teates.

Soojuselektrijaama seiskamise tõttu jääb tootmata ligi 90 000 tonni auru ja 16,8 MWh elektrit. Jääb saamata vähemalt 18 miljonit krooni müügitulu. Vabriku töö seiskamisega kaasneb ka 30 töötaja saatmine osaliselt tasustatavale puhkusele. VKG teatel on nad alustanud Kohtla-Järve keemikute ametiühingu liidritega konsultatsioone töötajate töögraafikute muutmise osas.

Generaatorgaasi mahtude vähenemine on põhjustatud põlevkivitarnete vähenemisest. Selle põhjuseks on omakorda Eesti Energia otsus peatada suvekuudeks Balti elektrijaama töö ning koos sellega vähendada oluliselt ka Eesti Põlevkivi kaevemahte.

VKG Energia OÜ kuulub ASi VKG Oil kaudu sajaprotsendiliselt ASile Viru Keemia Grupp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077