Stora Enso koondab veel 2000 töötajat

Euroopa suurim paberitootja Stora Enso
teatas täna, et plaanib senistele kärbetele lisaks koondande veel 2000 töötajat,
vahendas Bloomberg.

„Järjest selgemaks saab, et turumahtude järsu languse taga on pigem üldine nõudluse vähenemine kui ladude tühjendamine,“ ütles Stora Enso tegevjuht Jouko Karvinen. „Teises kvartalis jätkub sama seis,“ lisas ta.

Stora loodab uute kokkuhoiumeetmetega säästa 250 miljonit eurot, harvendades eelkõige juhtide ja administratiivse personali ridasid.

Kahe aasta jooksul, mil Karvinen on firmat juhtinud, on kontsernis kadunud juba ligi 4000 töökohta. 25% Stora tootmisvõimsustest on jõude, kuid kärpeid on kavas jätkata. Stora Enso teatas, et ei näe Euroopa turul nõudluse märkimisväärset paranemist.

Esimeses kvartalis ulatus firma puhaskahjum 38,2 miljonile eurole, 5 eurosenti aktsia kohta. Aasta varem sai firma kasumit 70,5 miljonit eurot ehk 9 eurosenti aktsia kohta. Käive vähenes 18% 2,13 miljardile eurole.

Aastaga on Stora Enso aktsia kukkunud 27%.

Stora Enso on vähendanud tootmist kõrgema kulutasemega tootmisüksustes Soomes ja Saksamaal ning eelistanud käigus hoida tootmisüksused Belgias, Tšehhis ja Venemaal. Järgmised kärped puudutavad samuti kõige rängemalt Soomet. Ent samuti vähendatakse võimsusi ka Lätis, Poolas ja Austrias.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara