Sõda niklifirmas lõppes Deripaska võiduga

Vladimir Potanini valdusfirma Interros
vähendas oma osaluse Norilski Nikkelis 25%-le pluss ühele aktsiale, teatas
Interfaks viitega SECile saadetud dokumendile.

See tähendab, et Potanin pole enam Norilski Nikkeli suurim aktsionär, märkis Lenta. Oleg Deripaska kontrolli all olev Rusal omab 25% pluss kaht Norilski Nikkeli aktsiat. Mullu mais kuulus Potaninile 29,78% Norilski Nikkeli aktsiatest.

2008. aastal võitlesid Interros ja Rusal võimu pärast ettevõttes, konflikt lahenes novembriks. Kokkuleppe kohaselt läks direktorite nõukogusse neli Interrosi ja neli Rusali meest, kolm sõltumatut direktorit, Norilski Nikkeli peadirektor Vladimir Strþalkovski ning riigi esindaja.

Teadupärast pöörasid aktsionärid tülli pärast seda, kui oma aktsiad müüs Mihhail Prohhorov. Algul arvati, et tema aktsiad kuuluvad nüüd Vladimir Potaninile, kuid pärast ilmnes, et tehingu tegi hoopis Rusal.

Norilski Nikkel soovis Rusali varad enda omadega liita, kuid Interros oli selle vastu. Novembris lepiti kokku, et ühinemist ei arutata kolme aasta jooksul. Rusalile kuuluvad Norilski Nikli aktsiad on panditud VEBile laenu tagatiseks.

Norilski Nikkel on suurim nikli- ja pallaadiumitootja Venemaal ning kogu maailmas. Ettevõttesse on paigutatud 15 miljardit dollarit. Kuna Norilski Nikkeli võlakirjadega kaubeldakse USAs börsiväliselt, tuleb ettevõttel olulistest faktidest SECile aru anda.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara