15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Petturid nõudsid Fazeri nimel raha

Anonüümsed isikud avaldasid 6. aprilli ja 13. aprilli venekeelses ajalehes Referent kuulutuse ning andsid sellele järgnevalt infot, mille kohaselt avab Fazer Eesti Tallinnas uue tootmisliini, vajades sellega seoses uusi töötajaid. Fazer Eesti kinnitab, et tal puudub mainitud värbamiskuulutusega igasugune seos ning juhtumi kohta on esitatud märgukiri politseisse.

„Kuulutuses väideti, et kondiitriettevõte otsib töötajaid erinevatele erialadele ning soovijatele lubati koolitust ja head palka. Kui inimesed kuulutuses toodud telefonil helistasid, ei nõutud CV-d ega intervjuule tulekut, vaid paluti üle kanda summa suurusjärgus 900 krooni, misjärel lubati ühendust võtta ja Soome väljaõppele saata. Selles etapis mainiti juba konkreetselt Fazeri nime. Kui raha ülekandjad aga uuesti helistasid, ei võetud enam kõnesid vastu või oli telefon lihtsalt välja lülitatud. Seepeale pöördusid mures inimesed meie poole, et uurida, millal väljaõpe algab,“ selgitas petuskeemi Fazer Eesti äriarendusdirektor Kristjan Kongo.

Tänaseks on Fazer Eestisse helistanud kümmekond inimest ning ettevõte on pettuse uurimise usaldanud politsei kätte.

„Väga kahju, et praegusel kõigile raskel ajal leidub neid, kes soovivad kaasinimeste halvenenud olukorda kuritahtlikult ära kasutada. Kutsun inimesi üles olema eriliselt tähelepanelikud, kuna taolisi petuskeeme on lihtne luua ja seeläbi kannatavad heausksed inimesed. Eriti valvas tuleks olla, kui palutakse kuhugi raha kanda, kuna ükski tuntud ja usaldusväärne ettevõte selliselt endale töötajaid ei otsi. Fazer Eesti ei küsi töölevõtmise ega sellega kaasneva väljaõppe eest kunagi tasu, samuti ilmuvad meie töökuulutused alati koos Fazeri logoga,“ ütles Kongo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077