1. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nitrofert tahab tehase taas käivitada

ASi Nitrofert mineraalväetiste tehases alustati ettevalmistustöid, et taastada ettevõttes tootmine ning taas saavad tööd sulgemise tõttu tööta jäänud 50 inimest.

"Selleks, et saaksime tootmise taas käima panna, tuleb vähemalt kuu aega ettevalmistusi teha. Võimalik, et selle kuu ajaga turuolukord muutub,“ ütles ASi Nitrofert peadirektor ja juhatuse liige Aleksei Nikolajev Põhjarannikule. Tehase käivitamise otsust pole veel vastu võetud, kuna maailmaturu olukord pole kuigivõrd muutunud ning väetiste hinnad ei kerki.

Nitrofert peab partneritega läbirääkimisi nende teenuste hinna alandamiseks ning juba on jõutud mõningate positiivsete tulemusteni. Langenud on lubja ning ettevõttesisestel raudteeharudel tehtavate manööverdamistööde hinnad, Eesti Energiaga arutatakse paindlikku hinnaskeemi.

Nitrofert, kus töötab umbes 500 inimest, on üks Ida-Virumaa suuremaid tööandjaid. Lisaks saab siin tööd veel ligi 200 inimest nendest ettevõtetest, mille tegevus on Nitroferdiga seotud.

Veebruaris kirjutas aripaev.ee, et Nitrofert otsustas ajutiselt tootmise peatada, kuna töötas kolm järjestikust kuud kahjumiga. Ukraina miljardärile Dmitro Firtašile kuuluv Nitrofert on viimastel aastatel olnud Ida-Viru üks edukamaid firmasid. Näiteks 2007. aastal teenis ettevõte ligemale miljardilise käibe juures üle 170 miljoni krooni kasumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077