25. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS avas tööstuste toetustaotluste teise vooru

EAS avas täna tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu toetusprogrammi teise taotlusvooru, teatas sihtasutus.

Ettevõtetesse kaasaegse tehnoloogia soetamist toetava programmi taotlusvooru rahaline maht on 320 miljonit krooni ja taotluste esitamise viimane päev 4. mai 2009.

Toetuse eesmärgiks on soodustada investeeringuid, mis aitavad kasvatada tööstusettevõtete tootlikkust ja ekspordipotentsiaali, leida uusi turustusvõimalusi ning luua suurema lisandväärtusega töökohti.

Esimese taotlusvooru rahastamisotsused kinnitas EASi juhatus läinud aasta lõpus. Euroopa Regionaalarengu Fondist kaasrahastatavat toetust sai 49 ettevõtet kokku summas 259 miljonit krooni. Toetatud 49st ettevõttest 20 tegutseb metalli- ja masinatööstuse valdkonnas, ülejäänud olid väga erinevatest sektoritest, sealhulgas puidu-, trüki-, plasti- ja keemiatööstusest. Regionaalselt oli toetatud ettevõtete seas ootuspäraselt kõige enam Harju maakonna ettevõtteid – 26 ehk 53% kõigist toetuse saajatest.

Kõige suurema toetussumma saaja oli Sangla Turvas AS 26 miljoni krooniga. Ettevõte plaanib kaasaegse tehnoloogia abil suurendada tootmise efektiivsust ligi 3 korda järgneva 3 aasta jooksul. Lisaks efektiivsuse kasvule on projekti tulemusena tootmine keskkonnasäästlikum ning suureneb ekspordikäive.

Toetust saab taotleda tööstusettevõtte põhitegevusalaga seotud investeeringuprojekti elluviimiseks: masinate ja seadmete soetamiseks ning nende kasutuselevõtuks vajaliku immateriaalse vara hankimiseks. Oodatud on ka ühistaotlused. Toetuse saab ettevõtja kätte pärast omapoolsete maksete tegemist seadmete tarnijale. Omafinantseeringu suurus on sõltuvalt ettevõtte suurusest 60-80%. Täpsem teave www.eas.ee/tehnoloogiatoetus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077