Viru Keemia Grupp külmutab tsemendietehase projekti

Tulenevalt muutunud majanduslikust
olukorrast otsustas Viru Keemia Grupp ajutiselt peatada tsemenditehase rajamise
ettevalmistuse ja sellele järgneva tehnoloogia tarne ning ehitamise protsessi,
teatas ettevõte.

Otsuse tingis järsult kardinaalselt muutunud olukord ehitusmaterjalide ja eriti tsemenditurul ning samaaegne finantsturgude nõrkus. Projekti kulgemist takistab ka seni riigi poolt vastuvõtmata otsus tehasele eraldatava CO2 kvoodi kohta.

Tsemenditehase rajamise projekti raames tegeletakse edasi planeeringute ja erinevate uuringutega ning tehakse muid ettevalmistustöid. Tsemenditehase projektimeeskond on tehnoloogia tarnija valikul ja ehitushanke dokumentatsiooni ettevamistamisel teinud väga head tööd, mistõttu on võimalik olude paranemisel koheselt alustada ehitus- ja tehnoloogiahanget.

VKG arendusdirektor Jaanus Purga ütles, et tsemenditehase ehituse alguse viibimine ei tähenda kaugeltki seda, et VKG oleks lõplikult loobunud tsemenditehase rajamise plaanist. "Seni tehtud töö on tõestanud, et põlevkivi mineraalsete jääkide ja kõrvalproduktide kasutamine tsemenditootmises on tehniliselt võimalik ja ka majanduslikult mõistlik. Jätkame projektiga endiselt, kuid tingituna muutunud olukorrast hoopis rahulikumas tempos.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara