Autor: Ekaterina Taklaja • 19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Farmaatsiatehase saatus selgub suvel

Tallinna Farmaatsiatehase suuromaniku Kirovs Lipmansi sõnul otsustatakse suvel, kas tootmine jääb Tallinnasse või viiakse Riiga.

«Suve alguseks peavad Eesti võimud kinnitama uue tehase projekti, mis tuleb Lasnamäe Tehnoparki», rääkis Lipmans Delovoe Vedomostile. «Pärast seda ma hakkangi põhjalikult analüüsima, kas tasub säilitada tootmine Tallinnas või mitte. Kõik seisab raha taga.»

Lipmansi sõnul tahab Tallinna Farmaatsiatehase omaniku Grindexi juhtkond vähemalt kahekordistada tehase tootmismahtusid.

Möödunud nädalal kohtus Kirovs Lipmans Tallinna tehase direktoriga ning mõlemad avaldasid oma soovi tootmine Eestis säilitada. «Kui suvel võetakse vastu teine otsus, kulub tehase üleviimiseks Riiga 2 aastat,» lisas Lipmans.

Samuti ta märkis, et vaatamata majanduskriisile nõudlus nende kauba järele isegi kasvas, kuid seoses partnerite võlgnevusega suureneb ka Grindexi kontserni võlg. «Meie tooteid müüvatel ettevõtetel on likviidsusprobleemid, kuna pangad ei laena enam raha. Partnerid paluvad pidevalt maksetähtaegade pikendust,» ütles Lipmans ning lisas, et Grindex suudab lahendada probleemi käibevahendite suurendamise arvel.

Samuti kinnitas Lipmans, et praeguse tehase asemele Tondi tänaval kavatsetakse ehitada kinnisvarakompleks. «Me ei loobu oma plaanidest, ehitusluba on olemas ning ei ole mõtet ignoreerida seda, mis on juba tehtud. Hetkel kulub kriisist tingitud viivitus ära,» säilitas ettevõtja optimismi.

Grindex loodi 1946. aastal. Gruppi kuulub 4 tütarettevõtet Lätis, Eestis ja Venemaal. Ettevõttel on esindused 14 riigis ning kaupa eksporditakse enam kui 40 riiki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077