Jüri Käo: kõik suurfirmad laenukäendust ei vaja

Kindlasti on neid ekspordile suunatud
ettevõtteid, kes saavad tänu sellele meetmele mingeid oma probleeme lahendatud,
kommenteeris suurärimees Jüri Käo seaduseparandust, mis annab suurfirmadele
võimaluse hakata taotlema laenukäendust.

„Näiteks Norma puhul ei ole see nii aktuaalne teema,“ kinnitas Käo. „Normal täna sellist võimalust vaja ei lähe.“

Valitsus kiitis täna heaks Ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seaduse muudatuse, millega suurendatakse KredExi antavate ettevõtluslaenude tagatislepingute kogusummat seniselt 800 miljonilt kroonilt 1,5 miljardini. Samuti annab seaduse muudatus võimaluse taotleda laenukäendust ka ettevõtetele, kus töötab üle 250 inimese.

Käo hindas valitsuse astutud sammu igati positiivseks, ent rõhutas, et veelgi olulisem on see, kui valitsus jälgiks eelarve tasakaalu ja seda, et me ikka euro suunas liiguksime. „See oleks kõige suurem asi, mida Eesti valitsus majanduse heaks teha saab,“ lausus Käo, kes ühtlasi on ka Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse liige. „Siin on valitsuse ja poliitikute roll peamine, ettevõtjad ei saa siin midagi teha.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara