Mehesõna ei maksa äris enam midagi

Põlvamaal liimpuidust ehituskonstruktsioone
tootva OÜ Peetri Puit juhataja Peeter Peedomaa hinnangul seisavad
praegused ärisuhted ka seniste raudkindlate partneritega õhukesel jääl, sest
tänased kokkulepped sageli homme enam ei kehti.

„Rahavoogude planeerimist ja toormetarneid raskendab oluliselt tõsiasi, et praegu ei näi tänased kokkulepped homme enam midagi maksvat," ütles Peedomaa. "Üha sagedasemad on juhused, kui täna viseerime hinnakokkuleppe, homme aga saame telefonikõne, et jääb ära.“

Peamine põhjus, miks kokkuleppeid aina sagedamini üles öeldakse, on Peedomaa sõnul kõigis ärivaldkondades valitsev ebakindlus tuleviku ees.

"Elame päev korraga, praegu on veel tööd mõnede riigihangete kallal, aga kuna meie toodangu peamine tarbija, ehitusturg, on sisuliselt seiskunud, siis midagi roosilist ees ootamas pole," tunnistas ta. "Ka erainvestorid on oma arendusprojektid praegu külmutanud ning viibivad äraootaval seisukohal."

Peeter Peedomaa lisas, et tänast turuseisu iseloomustab senisest agaram kauplemine hinna üle, seda eriti Eesti turul. Kui veel paar-kolm aastat tagasi läks kaks kolmandikku Peetri Puidu toodangust ekspordiks, siis nüüd on vastupidi – 75% müüakse Eestis, ekspordi osakaal on 25%.

"Praegune suund on ekspordi osakaalu jälle suurendada," märkis Peedomaa.

Peeter Peedomaa Peeter Peedomaa

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara