Öösel põles VKG tööstushoone

Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi (VKG)
territooriumil asuvas tööstushoones oli ööl vastu laupäeva põleng ja plahvatus.
Inimesed vigastada ei saanud ning põlemisest tingitud ohtu keskkonnale ja
inimestele ei tekkinud.

Mitmekordse hoone ülakorrused ja katus on sisse langenud, läheduses seisvad kütusemahutid jäid aga terveks, selgus ERR Uudistest.

Häirekeskusele teatati tulekahjust kell 01.29 teatati häirekeskusele tulekahjust. Sündmuskohal käis 14 päästeautot, sh kaheksa põhiautot, kaks paakautot, kaks vahuaine autot, kaks redelautot, kaks kiirabiautot ning Päästeameti erikeemiatalituse spetsialistid.

Esialgsetel andmetel plahvatas hoones tulekahjus tehnoloogilises tootmisprotsessis kasutusel olev põlevaine mahuti. Tulekahju ja toimunud plahvatuse tagajärjel varises sisse 26 meetri kõrguse neljakorruselise tootmishoone katus ja ülemine korrus. Hoone alumine osa sai mehhaanilisi ja veekahjustusi. Varinguohu tõttu kustutati põlengut väljastpoolt hoonet. Hoiti ära tule levik hoone lähedal asuvatele mahutitele.

Hoones oli öises vahetuses tööl kolm inimest, kes päästjate sündmuskohale saabumise hetkeks olid majast väljas ning keegi neist vigastada ei saanud.

Päästekeskuse andmetel lokaliseeriti tulekahju lokaliseeriti kell 6.12. Tulekahju ja plahvatuse tekkepõhjus on selgitamisel. VKG kasutas tootmisprotsessis kasutati toorainena tolueeni ja metanooli. Põlemisest tingitud oht elanikkonnale ja keskkonnale puudub.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara