13. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BÖRS: Aktsiad kergitavad vase ja alumiiniumi hinda

Vase ja alumiiniumi hind tõusid Londonis, kuna üleilmne aktsiate hinnatõus vähendab üleilmse majandussurutise ja väheneva metallinõudluse muret, vahendab Bloomberg.

„Vask liigub aktsiaturgude järel,“ ütles Fairfax IS analüüsijuht john Meyer.

3kuuse tarnetähtajaga vase hind tõusis Londoni metallibörsil 3,2 protsenti, 3695 dollarile tonnist.

„Vasel on suurim tõusupotentsiaal, kui nõudlus paraneb, arvestades kroonilisi pakkumisprobleeme,“ ütles Credit Suisse analüütikud Eily Ongi juhtimisel.

Vase laovarud LME ladudes kahanesid nädalaga 3,7 protsenti. LME laod Lõuna-koreas, mis on kõige lähemal Hiinale, on kogenud 16 päeva järjest kahanemist. Aasta alguse tasemega on laod poole tühjemad. Shanghai vase laovarud kahanesid seitsme kuu kõrgtasemelt 9,7 protsenti, 34735 tonnile.

Alumiiniumi hind tõusis 1,9 protsenti, 1365 dollarile tonnist.

„Alumiiniumi hinnad on juba põhja puudutanud või on sellele väga lähedal,“ kirjutas analüüsifirma Harbour Intelligence. „USA alumiiniuminõudlus võib teha iga kel põhja järgmise kolme kuu jooksul. On päris suur võimalus, et päevane ülepakkumine saab mööda enne mai lõppu, kui alumiiniumi tootmist ootuspäraselt vähendatakse.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077