VKG kärbib kulusid ca 80 miljoni võrra

Seoses naftahindade langusega maailmaturul
ja üldise majanduskriisiga nii Eestis kui kogu maailmas on ka Viru Keemia
Grupp võtnud suuna kulude vähendamisele.

Kulude kärpimine mõjutab eelkõige VKG püsikulusid, mille arvelt loodab kontsern võrreldes eelmise aastaga hoida kokku üle 80 mln krooni. Summast ligi 30 mln krooni moodustab tööjõukulude kokkuhoid, alates oktoobrist 2008 on kontsernis koondatud ligi 80 inimest. Oluliselt on kärbitud ka erinevate remondi- ja hooldustööde summasid, miinimumini on vähendatud sisseostetavate teenuste mahud, teatas ettevõte.

Alates 1.märtsist vähendati 10% kontserni juhtkonna ja emaettevõtte töötajate palku. Tervikuna õnnestus emaettevõtte kulusid võrreldes eelmise aastaga kärpida kuni 30%. Selline kokkuhoid saavutati nii tänu personalikulude vähendamisele (nii töötajate arvu kui palkade vähenemine) kui mitmete arendusprojektide peatamisele.

Oluliselt vähendatakse ka investeeringute mahtu. Kavandatud mahus jätkub VKG Oil uue õlitehase ehitus. Kõigi teiste investeeringute maht väheneb võrreldes 2008. aastaga ligi 350 mln krooni võrra. Eelnevate aastate jooksul tehtud investeeringud, mis ulatuvad ligi 500 mln kroonini, tagavad seadmete töökindluse ka ajutise minimaalse remontide ja investeeringute taseme juures.

Kokkuhoidu on panustanud kõik tütarettevõtted, vaadates hoolega üle oma tegevuskulud ja optimeerides neid tegevuse maksimaalse efektiivsuse nimel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara