11. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlased jäid 3,5 tunniks elektrita

Öine tugev lumesadu põhjustas Saaremaal elektrikatkestusi, mille tulemusel olid eile öösel ja hommikul elektrita Sõrve säär, osa Lääne- Saaremaast ja Vilsandi saar. Tohuvapohu tipnes eile päeval kuut valda hõlmanud kolme- ja pooletunnise voolukatkestusega, kirjutab Oma Saar.

Peamiseks elektrikatkestuse põhjuseks on raske ja märg lumi, mille raskuse all elektriliinidele paindunud või murdunud oksad tekitasid lühise, ütles OÜ Jaotusvõrk Kuressaare juhtimiskeskuse juhataja Villord Laul.

Võimsaim avarii tabas Lääne-Saaremaad aga kell 12.04, kui Nasva ja Mändjala vahel murdus elektriliinil isolaatori küljest liini vananemise tõttu klemm. Kolmeks tunniks jäi pingeta 328 alajaama ja vooluta 3694 Eesti Energia klienti, täielikult olid vooluta Mustjala, Kärla, Kihelkonna, Lümanda, Salme, Torgu vald, osaliselt ka Leisi vald.

Nimetatud avarii põhjustas segadust Kihelkonna koolis ja vallamajas, kus öö läbi ära olnud elekter oli kell 11.55 jõudnud kümneks minutiks tagasi tulla, kui juba uuesti kadus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077