10. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E.ON andis kasumihoiatuse

Saksamaa suurim elektrimajanduse ettevõte teatas, et ootab tänavu mahakandmiste eelse kasumi kümne protsendise vähenemist, kuna majandussurutis vähendab energianõudlust, vahendab Bloomberg.

Aktsia hind kukkus 4,5 aasta madalamale tasemele. Aktsia hind kukkus kümme protsenti, 18,16 eurole.

Tööstuses elektri tarbimine kahaneb, kuna autotootjad, kemikaalide tootjad ja masinatööstused jätavad tehaseid seisma, et käi kaasas tarbimise vähenemisega. See vähendab E.ON elektri- ja maagaasimüüki samas kui karmim regulaatorite tegevus piirab elektrivõrkude ja gaasitrasside opereerimise tulusid.

Kompanii vähendab 2011. aastani kulutusi kuue miljardi euro võrra. See tähendab, et ettevõte kulutab kuni 2011. aastani keskmiselt kümme miljardit aastas. Sellest kaks kolmandiku läheb uutesse elektrijaamadesse Venemaal, Slovakkias, Hollandis ja Belgias. Ülejäänu läheb olemasolevate võrkude ja tootmisvõimsuste hoolduseks ja asendamiseks Saksamaal ja Suurbritannias.

Mõnede kuludeta intressi- ja maksueelne kasum jääb 9,88 mld euro tasemele, enne kui tõuseb 2010. aastal 11 mld eurole võrreldes varem teada antud 12,4 mld eurose eesmärgiga.

Neljandas kvartalis kasvas ettevõtte korrigeeritud puhaskasum 26 protsenti, 1,14 mld eurole. Analüütikud ootasid kasumiks 1,04 mld eurot. Kui arvestada ka mahakandmisi, sai ettevõte 1,8 miljardi euro suuruse kahjumi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077