27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrihind tõuseb märtsist

Alates 1. märtsist muutuvad konkurentsiameti metoodika kohaselt elektrienergia võrgutasud, meenutab Eesti Energia.

1. märtsi muudatused:

Elektrihind kallineb keskmiselt 2senti kilovatt tunni eest (koos km-ga). Keskmine hinnatõus lõpptarbijale on kokku 2%.

Indekseerimine võtab arvesse Eesti Energia poolt mittejuhitavate kulude muutust, varasema perioodi inflatsiooni ning efektiivsuse kasvu. Reguleeritud elektriturul toimub hindade korrigeerimine viitega ehk varasema perioodi reaalseid kulusid arvestades ning 1. märtsil jõustub iga-aastane võrgutasude hinna korrigeerimine, mis on kinnitatud konkurentsiameti poolt. Eelmisel aastal, näiteks märtsis hind korrektsiooni käigus alanes, seekord aga tõuseb.

Kui konkureerivatel turgudel muutuvad kaupade hinnad suhteliselt vabalt, siis reguleeritud turul on hindade muutmiseks kehtestatud regulatsiooniperiood ja metoodikad. Võrguteenuse hinna iga-aastane korraline indekseerimine toimub alates 2005. aastast ning käsil on teine kolmeaastane regulatsiooniperiood.

Uued hinnakirjad ja info on saadaval ka Eesti Energia kodulehel www.energia.ee ning klienditeenindusbüroodes. Seoses uute hindade jõustumisega soovitab Eesti Energia oma klientidel (v.a kauglugemine) veebruarikuu lõpu seisuga teatada elektriarvesti näidud kuni 06. märtsini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077