Barroso: Euroopa Liiduta on Venemaa suures hädas

Euroopa Liit on energeetika vallas
Venemaale parim klient, ilma kelleta oleks viimane suures hädas, leiab Euroopa
Komisjoni president Jose Manuel Barroso.

„Me oleme kaugelt kõige parem klient, kes Venemaal on, kui jutt käib energiast - ilma Euroopa Liidu turuta oleks Venemaa suures hädas,“ rääkis Barroso ERR Uudistele antud intervjuus. See tähendab ühtlasi, et mõlemad pooled peavad omavahelises koostöös rõhutama selle positiivseid punkte, aga tegema selgeks ka eriarvamused, lisas Barroso, kes enda sõnul ütles sama sõnumi välja ka oma viimasel visiidil Moskvasse.

Samas tuleb suhet arendada nõnda, et ka et inimesed Euroopas saavad aru, et koostöö Venemaaga energeetika vallas on Euroopale hea.

„Soovitame liikmesriikidel algatada üle-Euroopalisi projekte nagu näiteks Balti riikide energiavõrkude ühendamise plaan, mis on olulised, sest see liigendab Euroopa Liidu paremini ja väldib isoleeritud energiasaare efekti Balti riikides,“ soovitas Barroso, kelle sõnul toetaks energiavõrkude ühendamine uute projektide, investeeringute ja töökohtade kaudu ka üldist kasvu.

Osale arutelus

  • Kärt Blumberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara