Tugev kroon takistab Repo Vabrikute tööd

Repo Vabrikud on pidanud mitmetest
tellimustest loobuma, kuna ostjate rahvusvaluutade devalveerumine on nende kauba
sihtturgudel konkurentsivõimetuks muutnud.

Puitlaastplaadi tootja Repo kümne eksportriigi rahvusvaluutad on euro, seega ka krooni suhtes märgatavalt odavnenud, mistõttu on nende toodang muutunud sealsetel turgudel liiga kalliks, kirjutas Põhjarannik. Sestap on Repo Vabrikud loobunud üliodavaks muutunud tellimustest. Töö vähenemise tõttu töötab tehas osalise tööajaga.

«Viimase 6 kuuga on euroga seotud krooni kurss ja sellest tulenevalt meie plaadi hind tõusnud praktiliselt kõikidel eksportturgudel, kuhu me plaati müüme. Rahvusvaluutad on devalveerunud kümnes sihtriigis, alustades 20 protsendist Rootsis ning lõpetades 60 protsendiga Ukrainas,» rääkis Repo Vabrikute juhataja Tiit Kolk.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

MARMITON AS otsib TOOTMISJUHI

Tammiste Personalibüroo OÜ

26. august 2018

Teabevara