17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Linnamäe pani raha koerte Actimeli

Magnumi kontsernist välja kasvanud Bacterfield OÜ püüab uudset probiootilist bakterit sisaldava koeratoiduga liidrikohta koduturul ja arvestatavat turuosa kogu Euroopas.

Probiootilist bakterit sisaldavat funktsionaalset koeratoitu on nimetatud ka „Actimeliks koertele“, märkis Bacterfield OÜ pressiteate vahendusel.

Bacterfieldi nõukogu liige Aare Kurist ütles Äripäevale uudse koeratoidu turuletoomise kulude kohta: "Arvestades konkurentsiolukorda koeratoidu turul, oleme otsustanud tootesarja arenduskulude kohta lähemaid kommentaare mitte anda, see on ärisaladus."

"Arendusprotsess kulges üle ootuste kiirelt, arvestades seda, et jõudsime ideest valmis tooteni vähem kui kahe aastaga," lisas Kurist.

Uudse koeratoidu idee autor Vygantas Kirejevas märkis, et probiootilisi baktereid sisaldavate toodete tarbimine muutub arenenud maailmas järjest populaarsemaks, kuna inimesed soovivad elada kauem ja tervemalt. „Eestiski on sarnased tooted väga populaarsed, nt Dr. Hellus, Actimel, Activia, Gefilus keefir. Nende igapäevane tarvitamine tugevdab immuunsüsteemi ning aitab ennetada haigusi. Meie koeratoit pakub samu hüvesid,“ selgitas Kirejevas.

„Enamasti, kahjuks, tuleb innovatsioon ikkagi Läänest. Meil on vastupidi. Innovatsioon on Eestis ja allhankijad laias maailmas. Toode valmistatakse Belgias, bakteritüvesid ostame Inglismaalt, pakendeid Itaaliast, rahvusvaheline müük on korraldatud Luksemburgis asuva tütarfirma kaudu, kuid peakorter on Eestis,“ kommenteeris Kirejevas.

Tootega soovib ettevõte kolme aastaga koerte kõrgetasemelise kuivtoidu segmendis liidriks kasvada. Euroopas loodetakse samas segmendis 3%-list turuosa, maailmas viie aastaga 1%-list turuosa ning läbirääkimised edasimüüjatega käivad hetkel 21 Euroopa riigis.

Bacterfieldi edulugu algas aastal 2006, mil Inglismaa, Belgia ja Hollandi eksperte kaasates asuti välja töötama esimest probiootilist bakterit sisaldavat funktsionaalset koeratoitu. Sel aastal on Bacterfield Euroopa ettevõtlusauhindadel (www.businessawardseurope.com) aasta rahvusvahelise ettevõtja kategoorias 10 aastaauhinna nominendi hulgas.

Bacterfieldi enamusosalus kuulub Eesti kapitalil põhinevale MM Grupp OÜ-le, mis on erinevaid strateegilisi ja riskiinvesteeringuid koondav (s.h Magnum, EcoBay, Bacterfield, FibroTx, Villa Benita, jt) valdusühing. MM Grupi kontserni äriühingutes on üle 1000 töötaja ning lisaks Eestile tegutsetakse veel mitmes Euroopa riigis.

Bacterfieldi juhib farmaatsiatööstuse taustaga Mart Leibur, nõukogu esimeheks on Vygantas Kirejevas, kellelt pärineb idee Bacterfield OÜ asutamiseks ning probiootilise koeratoidu loomiseks. Nõukokku kuuluvad põhiomaniku esindajatena ka Aare Kurist ja Margus Linnamäe.

Bacterfieldi koerte kuivtoit „Formula ProBiotic“ on Eestis müügil Apotheka ja Farmacia apteegikettides.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077