17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq koondab Tallinnas kuni 385 töötajat

Aasta alguses alanud tellimuste madalseisu tõttu käivitas Elcoteq Tallinna tehas töötajate koondamisprotsessi. See puudutab kokku kuni 385 töötajat, nii töölisi kui teenistujaid, teatas ettevõte.

Veebruaris toimus kohtumine Elcoteqi ametiühingu esindajatega. Täna saabus info nendepoolsest koondatavate nimekirja kooskõlastusest ja Elcoteq Tallinn saatis koondamise kohta teate tööinspektsioonile.

Elcoteq Tallinna peadirektori Vitali Vunši sõnul viib ta koondamist läbi raske südamega ja mõistab inimeste muret, kes keerulise majandusliku olukorra tõttu töö kaotavad. „Inimlikult ei meeldi mulle seesuguseid otsuseid teatavaks teha, kuid juhina annan aru, et teistmoodi me praegu globaalses konkurentsis vastu ei pea,“ lisas ta.

Lähinädalatel organiseerib Elcoteq oma töötajatele koostöös tööturuametiga infotunnid, kus antakse täiendavat teavet tööotsimisvõimaluste kohta, samuti võimaldatakse kohapeal osa saada psühholoogi konsultatsioonidest. Lisaks jagatakse täpseid juhiseid tööotsingute alustamiseks ja kriisiabi saamiseks väljaspool töökohta.

Koondamisprotsess jätkub pärast tööinspektsiooni kooskõlastust. Märtsis alustatakse koondamisteadete edastamisega töötajatele.

Elcoteq Tallinn tehases töötab tänase seisuga 2122 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077