15. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lääne-Eestisse ehitatakse neli tuuleparki?

Nelja maakonna maavanemad sõlmisid Saaremaal kokkuleppe, et hakkavad üheskoos tegelema taastuvenergia planeerimisega, esmakorras võetakse käsile merre rajatavate suurte tuuleparkide küsimus, kirjutab Lääne Elu.

Pärnu, Saare, Hiiu ja Lääne maavalitsus algatasid merre rajatavate suurte tuuleparkide teemaplaneeringu.

"See on kavas käsile võtta juba tänavu, et aasta pärast oleks planeering tehtud," selgitas Lääne maavanem Neeme Suur.

Teemaplaneering peab määratlema alad, kuhu saab tuuleparke rajada, aga ka võimsate ülekandeliinide paiknemise.

Meretuuleparkide küsimus võeti esmajärjekorras käsile seetõttu, et Pärnumaale ja Hiiumaale tahetakse juba rajada võimsaid tuuleparke — Häädemeestele 200 ja Hiiumaale 250 tuulikuga.

"Nelja maavalitsuse lepe käib tuulepargi kohta, kus on tuulikuid rohkem kui viis. Alla selle tuulepargid on kohaliku omavalitsuse üld– ja detailplaneeringu küsimus," lisas Suur.

Praegu pole veel selge, kas kuulutatakse välja nelja maakonna peale üks suur hange või tuleb neli eraldi hanget ja planeeringut.

Järgmises etapis võetakse ette maismaatuuleparkide teemaplaneeringu algatamine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077