Vastse-Kuuste vallavanem: suurima tööandja koondamiskava paneb muretsema

Atria plaan hakata Vastse-Kuuste
lihatööstuses uusi tootegruppe tootma annab küll lootust, kuid praeguses
majandusolukorras tuleb ootuste suhtes olla konservatiivne, ütles Vastse-Kuuste
vallavanem Lennart Liba.

Liba andmeil on Vastse-Kuuste lihatööstuse sadakonnast töötajast umbes 40 valla elanikud. „Minu palve oli Atriale, et võimaluse korral jätaksid nad kohalikud inimesed koondamise viimasesse etappi,“ rääkis Liba. Tema sõnul kohtus ta eile Atria Eesti juhataja Kaido Kaarega, kes informeeris teda ümberkorraldustest juba enne tänast börsiteadet.

Liba ütles, et kuna tegu on valla suurima tööandjaga, siis suure hulga inimeste koondamine paneb teda muretsema. „Paljud neist on lihatööstuses kaua aega töötanud ja täna uut töökohta leida on väga raske ja see tekitab inimestes mittevajalikke lisapingeid,“ lausus Liba. Tema andmeil kaotas eelmisel aastal kümmekond vallaelanikku töö seoses koondamisega Eesti Raudtees ja reformiga Riigimetsa Majandamise Keskuses.

Liba sõnul on Vastse-Kuuste lihatööstuse kvaliteetne toodang olnud mingil määral justkui valla kaubamärgiks. „Isegi kui lihatööstuse bränd VK alles jääb, kardan, et pärast kleepsude mujal pealekleepimist võib VK turuosa väheneda,“ ütles Liba ja lisas, et mine tea, kui kauaks see bränd üldse turule jääb.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

ADDINOL otsib BALTIMAADE TURU JUHTI

Ariko Reserv OÜ

26. aprill 2018

Printon otsib TOOTMISJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

07. mai 2018

Nefab otsib TEHNOLOOGI

Nefab Packaging OÜ

05. mai 2018

Tööstusliidrid

Teabevara