Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 11. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Lõuna-Eesti lihatööstustes kaotab töö 100 inimest

Atria Baltic koondab lihatoodete töötlemise Vastse-Kuustest ümber Valga ja Ahja tehastesse, muudatuste tulemusel kaotab selle aasta jooksul töö sada inimest.

Atria Baltic viib olemasolevate lihatoodete töötlemise Vastse-Kuustest ümber Valga ja Ahja tehastesse ning jätkab pärast seadmete ümberkorraldust sügisel Vastse-Kuustes uute tootegruppide tootmist, teatas firma.

Muudatuste tulemusel kaotab käesoleva aasta jooksul töö sada inimest ning ümberkorraldustega loodab Atria aastas säästa kokku ligi 22 miljonit krooni.

Atria Eesti juhataja Kaido Kaare sõnul suurendab muudatus tegevuste efektiivsust ja loob tänases majandusolukorras paremad võimalused kasumlikuks kasvuks. "Pärast ümberkorraldusi on võimalik rakendada efektiivsemat tootlikust kõikides tehastes, täiustades samal ajal töötlemisprotsesside kvaliteeti," märkis Kaare.

Tema sõnul tuleb firma sügisel turule uute tootegruppidega. "Nende tootmiseks kohandame Vastse-Kuuste lihatsehhi eelseisva kevade ja suve jooksul sobivaks," lausus Kaare.

"Vastse-Kuuste kaubamärk "VK" on klientide seas kõrgelt hinnatud ning see jääb Wõro ning Maks Mooritsa kõrval kindlalt alles," lisas ta.

Ümberkorraldused Vastse-Kuustes algasid 2008. aasta novembris, mil Atria viis sealse tapatsehhi ja lihalõikuse üle Valgasse. Atria soetas Vastse-Kuuste ja Wõro lihatööstused möödunud aasta suvel.

Atria, Maks Moorits, Wõro ja VK kaubamärke esindav Atria Baltic on suuruselt teine lihatööstus Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077