9. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag kaalub kogu tootmise koondamist Jõhvi

Maag Piimatööstus ei välista tulevikus kogu tootmise koondamist Jõhvi, ent tegutseb praegu jätkuvalt selle nimel, et hoida toimimas nii Jõhvis kui Rakveres asuv tööstus, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

"Tootmise täielikult Jõhvi toomine on üks võimalikke stsenaariume lähema viie aasta jooksul, ent selle tõenäosus pole üle 50%," ütles ASi Maag Piimatööstus juhataja Valdis Noppel.

"Praegu on selline aeg, kus peab olema varuks mitu stsenaariumi, et saaksime kiiresti muutuvas turuolukorras ruttu reageerida. Esialgu töötame ikkagi selle nimel, et tootmismaht säilitada ja anda mõlemale tööstusele tööd."

Osa tootmist on Rakverest juba Jõhvi üle toodud - ja vastupidi, nõnda et ühte ja sama toodet kahes kohas ei tehta. Jõhvis toodetakse kodujuustu ja kohupiimatooteid, jäätist ja võid, Rakveres joogipiima, jogurteid ja keefirit.

Jõhvi majal oleks Noppeli sõnul Rakvere tootmise ees mitu eelist: planeering, ehituslik seis ja krundi suurus: "Tootmispotentsiaal on Jõhvis suurem ning jätkusuutlikkuse seisukohalt pole kõige mõistlikum ka Rakvere tootmise asukoht keset linna."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077