Autor: Artur Tooman • 30. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeste kütusefirmade käive kängub

Väikeste tanklakettide omanikud täheldavad müügi langust 10-15% võrra, kirjutab dv.ee.

Olukord, kus inimesed jäävad töötuks, palganumbrid kahanevad, autosõite piiratakse või jäetakse üldse autod garaaži seisma, kajastub ka kütuse müügimahus.

Kütusefirma Euro Oil ASi omaniku Arno Hirtentreu sõnul vähenes müük võrreldes möödunud aastaga 10-15%. "See tendents jätkub. Me loodame, et 2009. aastal müügi langus jääb 5-10 protsendi piiridesse," lisas ta.

Jaan Soomets, kütusefirma Sevenoil EST OÜ kaasomanik, teatas samuti, et aastaga on nende müügimahud vähenenud 10-15%. Kui elanikkonna maksevõime langeb, siis pole ime, et inimesed kasutavad vähem autosid, selgitas ta. Soomets keeldus tegemast prognoose, milliseks võiks tänavune aasta tervikuna kujuneda. "Kõik sõltub sellest, mida teeb valitsus majanduse elavdamiseks," lisas ta.

Soomets ei välistanud ka tanklate võimalikku sulgemist. Seda näitab ka Statoili teade mõnede oma tanklate ööseks kinni panemisest. "Meil ei ole praegu kavas oma tanklaid kinni panna," lisas Soomets.

Kütusefirma Raktoom AS omanik Meelis Toom arvas, et kui midagi pannaksegi kinni, siis need saavad olema väiksed külatanklad. Küsimusele, kas ta ei kavatse oma tanklaid müüa, vastas Toom, et kopikate eest ta seda ei tee, kuna tal on töötav äri, mis toob kasumit. Kuigi müük ei ole välistatud, lisas ta. Toomi sõnul tundis Raktoomi tanklate vastu huvi Olerex. "Ütlesin neile hinna. Nüüd nad mõtlevad," lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077