27. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn varjab, kus toimus salapärane nõupidamine

Tallinna linnavalitsus ei avalda, kus toimus 10 000 krooni maksma läinud linnavalitsuse kahepäevane väljasõiduistung ning on kuulutanud selle info salajaseks.

19.-20. jaanuarini toimus Tallinna linnavalitsuse väljasõiduistung, milles osalesid linnapea Edgar Savisaar, tema nõunik Moonika Batrakova ja kuus abilinnapead.

Linnavalitsuse andmeil oli tegu nõupidamise-seminariga, mille kogumaksumus ulatus 10 000 kroonini ja kus arutati linnavalitsuse selle aasta plaane.

"Nimetatud lähetus oli kahepäevane linnavalitsuse väljasõidunõupidamine, kus tehti aastaplaane ning arutati kõigi abilinnapeade valdkondi eraldi. Kuna tegu oli puhtalt töönõupidamisega, mis oli mõeldud linnavalitsuse liikmetele, siis sellest me meediale ka laialt teada ei andnud," ütles linnavalitsuse nõunik Liina Oja.

Kui Äripäev küsis, kus väljasõiduistung toimus ning kuhu täpselt raha kulus, põhjendas linnavalitsus selle info mitte avaldamist viitega avaliku teabe seaduse paragrahvi 35 punktile 12.

See ütleb, et teabevaldaja on kohustatud tunnistama asutusesiseseks kasutamiseks mõeldud teabeks teabe, mis sisaldab isikuandmeid, kui sellisele teabele juurdepääsu võimaldamine kahjustaks oluliselt andmesubjekti eraelu puutumatust.

Tallinna linnavalitsuse dokumendiregistris on linnapea Savisaare ja tema nõuniku Batrakova seminaril osalemine vormistatud aga lähetusena, mille on koostanud linnavalitsuse koolituse vanemspetsialist Taimi Ollema.

Savisaare käskkirja on allkirjastanud linnapea ise, Batrakova käskkirja aga linnasekretär Toomas Sepp. Mõlemad dokumendid on registreeritud 19. jaanuaril ja kuulutatud asutusesiseseks teabeks.

Linnavalitsuse väljasõiduistung toimus mõned päevad enne ajalehtede liidu korruptsiooniteemalist seminari 23. jaanuaril, kus ettekandega esines ka Edgar Savisaar.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077